Fietsen!

Sinds een week of vier ben ik weer in het blije bezit van een fiets. Een gewone transport fiets, geen e bike of ander astronomisch ding, nee een gewone ouderwetse zwarte fiets met een megamand er op waar heeeeel veel in kan. Wij hadden vroeger geen auto dus we moesten altijd fietsen. Zo dol was ik niet op dat verplichte fietsen, zeker niet als we iets vergeten waren en we moesten "even" 6 kilometer fietsen om boodschappen te doen. Nu hoef ik dat niet meer, en nu vind ik het toch leuk! Misschien toch iets wat overgebleven is uit mijn jeugd, al zal ik het vervloekt hebben, die rottige dijk over met weer en wind.

 

Afgelopen maandag ging ik naar Texel. Zodra je met je fiets op de boot staat en deze gaat varen ben je al meteen met vakantie, al is het maar voor een dag. Boot af, de drukte en auto's achter je latend zoef je over de dijk en zie je vooral het water en een lange dijk. De haven glijdt langzaam verder weg, en je fietst over die dijk, met knisperende schelpjes die onder je banden wegschieten. Luie liggende schapen die aan de ene kant in het zonnetje slaperig hun ogen open doen als je voorbij suist met de wind in de rug. Aan de andere kant prachtig uitzicht over het wad, de zon staat aan de goede kant dus het licht is prachtig. je ruikt het zeewater en de zilte lucht, het is heerlijk.

 

Ultiem gevoel van vrijheid, en dat komt omdat je lekker iets doet, je groet iedereen, ik wel tenminste, ik glimlach iedereen tegemoet, en iedereen lacht ook terug!!! En natuurlijk, je krijgt wat je geeft, maar dat kan toch ook niet anders als je zo zalig fietst! Tuurlijk, in de winter is het minder leuk, en toch is dat ook wel weer lekker, niet in de regen natuurlijk, maar vrieskou en met rode appelwangen binnen komen en opwarmen met chocolade melk is ook ontzettend fijn. Kortom, ik heb de fiets weer uitgevonden en ik fiets me een slag in de rondte. Ik geniet me suf!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.