Advertenties

Ik pak mijn boodschappen even netjes in bij de balie waar de advertenties altijd hangen en mijn oog valt op een schrijnend berichtje. Bibberig geschreven, in een boog van boven naar beneden. Letters zijn een beetje weggevallen maar ik kan het toch nog lezen. “gezocht, iemand die mij wil helpen met boodschappen doen omdat ik zo krom ben geworden dat ik niet meer op kan kijken en met een rollator moet lopen.” Daaronder staat een telefoonnummer en ik smelt. Ach gos. Vlak daarnaast ontdek ik een advertentie van iemand die huishoudelijk werk zoekt. Nou. Kijk. Boodschappen halen valt wat mij betreft onder huishoudelijke klusjes. Ik hang de advertenties bij elkaar, misschien vinden ze elkaar. Ik hoop het van harte.

 

Daarboven hangt een advertentie van een koelkast. Te bezichtigen. Wauw, dat is gaaf!! Mijn fantasie gaat onmiddellijk met me aan de loop. Zijn er vaste openingstijden? Zijn er wachttijden? Wordt er een drankje geschonken bij dit feest?? Een koelkast die je kunt bezichtigen, zou dat leuk zijn om met een hele vriendengroep te bezoeken?? Allemaal je eigen drankje mee, we maken er een feest van!! Dingdong………Joehoe…we komen voor de koelkast. Waar is hij?? En dan een rij van 60 man voor je deur zien staan. Bepakt en bezakt met chips en drankjes, misschien zijn er zelfs bitterballen want een feest is pas echt een feest als er bitterballen en mosterd bij zijn.

 

 Ik lees verder. In de hoek hangt een advertentie van een witte kast met een smoezelig fotootje ernaast. Een soort Ikea kast. Ik vraag me onmiddellijk af wat in goede staat betekent. Is dat de staat waarin zij het kochten, dus wellicht vanaf het begin zonder twee moertjes omdat ze die meteen al kwijt waren of is ie hagelnieuw omdat de echtelieden het niet eens werden over waar ie moest staan. Of misschien is het kind de deur uit en is de kast niet meer nodig. 50 eurootjes voor de kast.

 

Ik kijk verder. ik zie in de andere hoek een soortgelijke advertentie. Ik pak hem er voor het gemak even bij. Ha. Dat is grappig. Ik zie aan het nummer dat het dezelfde aanbieder is alleen staat er nu geen fotootje bij en de prijs is hier geen 50 euro maar 40 euro. In de war? Misschien advertentie kwijt geraakt en opnieuw en niet meer weten wat je gevraagd had of je dacht dat ie te duur was. Ik vind het grappig en ik zet ook deze advertenties naast elkaar. Gewoon om dat ik het leuk vind.

 

Net als ik me omdraai om naar huis te lopen zie ik er nog eentje. Meerdere computers te koop. Volledig na gekeken en allemaal met widowes. Ik kijk nog een keer of ik het wel goed zie. Ik heb mijn bril niet op, ik geef hem nog een voordeel van de twijfel. Nee het staat er echt. Widowes. Hij zal toch niet bedoelen dat er weduwen bovenop de pc zitten…nee…dat lijkt me niet. Hij bedoelt het programma dus. Hm…. Als je het zo schrijft…….dan weet ik niet of je van deze computers veel moet verwachten. Denk dat ik m toch maar in de winkel koop.

 

Ik til mijn tassen op en loop de winkel uit. Moraal van het verhaal, als je chagrijnig bent, en geen zin hebt om boodschappen te doen, dan kan dit het lichtpuntje van de dag worden. Lezen dus. Of beter. Plaats ook een advertentie. Ik denk dat de wereld er een stuk leuker door wordt. :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.