Ruzie

Kak. Wat een kabaal. Ik zit in de tuin en ergens achter bij ons in de buurt staan mensen met elkaar te ruzien, ik zou het niet eens kunnen. Ik ben zo wie zo geen goede ruziemaker, maar dit, zoals zij ruzie maken hier verder op, kan ik echt niet. Ik word er zelf al beroerd van met alleen maar mee te moeten luisteren.  Ik hoor aan de toon en de luidheid waarmee ze praten, eh schreeuwen naar elkaar,  dat de oorsprong van beiden ergens in de Cariben ligt maar jeetje, wat een kabaal.

 

Elk moment verwacht ik dat er iets naar beneden gegooid gaat worden maar dat blijft uit. Het blijft bij heel veel kabaal en gemopper en geschreeuw. Ik kan delen van de conversatie, -wanneer gaat een conversatie over in ruzie, is dat te meten in decibellen? - verstaan maar ik wil het helemaal niet verstaan, ik word onrustig van mensen die schreeuwen naar elkaar.

 

Net als dat je een kamer binnen komt en er is net ruzie geweest tussen mensen. Je voelt dat er iets is gebeurd waar je geen deel van uitmaakte maar de sfeer, je kunt m met een mes snijden. Jakkie. Je voelt jezelf super ellendig en je hebt geen idee waarom totdat je hoort dat er net een snijdende ruzie is geweest. Ah…vandaar, brandt er ineens een lampje, dat dus. 

 

Het allerergste wat ik zelf ooit heb gedaan, in een vorige leven weliswaar,  is in mijn boosheid tegen een pot schoppen die ook nog echt stuk ging, ik schrok me dood en dat was mijn boosheid dan wel weer. Je zult mij niet met kopjes of borden gooien. Serieus, het lijkt me geweldig als je dat kunt. Zonde van je servies misschien maar het moet toch zo tof zijn om dat te doen, dat geluid als je het tegen de muur aangooit?

 

Ik heb een vriendin die een jaar lang een enorme vetvlek tegen de muur had omdat haar toenmalige vriendje ook wat ingewikkeld boos werd en met een juskom ging gooien. Er zat wel inhoud in, wel te verstaan. Hilarisch grappig vind ik dat.

 

Moet er niet eens een wedstrijd georganiseerd worden voor servies smijten? In plaats van een kussengevecht in het park doen we in een afgebakend gebied met veel muren? Dat we dan allemaal voor die tijd naar Action en Xenos zijn geweest, of beter nog, de Kringloopwinkel, om voor heel weinig heel veel spuuglelijk servies te kopen wat we dan vol overgave allemaal stuk kunnen smijten tegen de muur? En dat we daarna alles weer opruimen en dan kunstwerken maken van de scherven?

 

Ik denk dat het een super idee is. Moeten we wereldwijd doen. Ook in de US en Korea. Rusland. Turkije. Nou ga zo maar even door. Misschien moeten we eerst klein beginnen. In de buurt. In je eigen stad. En daarna gaan we uitbreiden. Olievlekje.

 

Net als burendag hebben we vanaf nu een serviessmijtdag.

Volgens mij wordt de hele wereld daar een stuk blijer van.

Reactie plaatsen

Reacties

Anita van Zaane
7 jaar geleden

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Wereldserviessmijtdag, geweldig.