Was

Ik ga mijn bed verschonen. Hoog tijd. Ik ruk alles eraf, een verdwaasd soezende poes kijkt me verontwaardigt aan als ik hem vriendelijk doch zeer dringend een zetje geeft,hij springt van het bed en schiet de trap op naar boven. Ik achtervolg hem, althans dat lijkt voor hem, want ik prop natuurlijk alles gelijk in de wasmachine en zet deze aan. Geen tijd voor getut, ik moet aan het werk en dit kan dit net nog mooi even snel. Huphuphup, wasmiddel en gaan met dat ding. Tevreden zie ik hoe de was begint te draaien en ik wil net weer naar beneden lopen als ik me bedenk dat ik vergeten ben de knoopjes dicht te doen van het dekbed, stomstomstom. Ik kijk nog een keer door het raampje van de wasmachine. Ja lekker dan, hij draait al. Dat houdt eigenlijk in dat ik de wasmachine in de gaten moet houden, want nu " eet" mijn dekbed de rest van de was op en wordt alles een dikke bult en dat vindt de wasmachine niet leuk. Met als gevolg dat die straks uit pure pissigheid een geheel eigen leven gaat leiden.  Nou ja, nu niets meer aan te doen, ik zie wel hoe die er bij staat als ik thuis kom.

Ik snel de trap weer af want nu moet ik me echt haasten en ik wil het bed nog opmaken . Voor me uit rennen twee gepikeerde katten naar beneden. Ik maak te veel herrie, ik verstoor hun maandagochtend rust. Ze vragen nog net niet of ik iets rustiger kan doen, maar hun blik zegt genoeg. 

In de kast graai ik een dekbedovertrek en twee slopen en ik hengel er ook nog een matrashoes uit. Een roze. Ik hoor twee roze overtrekken te hebben. Precies. Die hoor ik te hebben. Ooit. Voor opruimen heb ik nog nooit een tien gescoord en dat zie je bij mij vooral in de kasten. Ik trek wat andere hoezen om ver maar de andere roze zie ik niet. Dat andere roze geval verstopt zich expres. Trouwens, wie heeft bedacht dat het dezelfde kleur moet zijn. Manlief krijgt blauw, ik neem roze. Zie je niks van. En als je het dekbed openslaat dan is het toch een leuke verrassing? Hup. Klaar.

 

Wat me brengt op sokken. Dat is net zo! Welke saaie muts heeft bedacht dat die hetzelfde moeten zijn? Belachelijk!! Ok, ik geef toe dat het bij mij is ontstaan omdat ik gewoon te lui ben om elke keer die sokken te vertellen dat ze vriendjes moeten blijven met elkaar, en omdat ik soms (lees meestal) te rissig ben om de limekleurige sok die weigert uit de wasmachine te komen te bewaren totdat ik de andere bewuste sok weer tegenkom. Ik heb dat wel geprobeerd, maar toen lagen er zoveel eenzame sokken te wachten om ooit weer aangetrokken te worden dat ik dat opgegeven heb. En toen vond ik roze met oranje ontzettend gezellig. Groen met blauw kan ook. Ik word er helemaal vrolijk van, dus huppetee, klaar. Voortaan niet meer moeilijk doen.

 

Als je er een kleurenexpert op loslaat zou je kunnen bedenken dat ik aan mijn linkervoet mijn exotische kant stimuleer en aan mijn rechtervoet mijn organische kant promoot. Wat je daar dan ook gelijk weer bij moet denken laat ik even in het midden. Manlief kan ik die kleurtjes niet aan doen dus ik koop voor hem alles zwart. Altijd wel ergens iets wat matcht, alleen verschillen de lengtes soms . Wat overigens best hilarisch is als je een belangrijke vergadering hebt in pak en je ziet zelf onder de tafel door dat je stelten verschillende lengtes sokken aanhebben.

 

Soms zorg het ook voor grappige reacties. In het begin werd ik nog wel eens aangesproken in de sportschool dat ik op verschillende sokken liep." Ja, dat klopt" was mijn vrolijke reactie. Verwarring bij de ander. Even stilte en dan een "O. " om vervolgens te besluiten dat het ook wel grappig is. Ik train namelijk alles op mijn sokken, ik vind gympen waardeloos hardlopen en van het met sportschoenen lopen op de crosstrainer gaan mijn voeten slapen, maar dit terzijde. Terug naar het beddengoed, bedje lekker fris, roze en blauw aan de onderkant want zie je toch niet, voor de kussenslopen heb ik hetzelfde probleem, ook die raak ik op de een of andere manier kwijt, maar dat heb ik nu heel slim opgelost, alles knalgroen. Ik heb er bij tante Ikea een heleboel gekocht, wat ik met die sokken kan, kan ik ook met kussenslopen. Ik hou van kleur en het mag gek maar ik wil toch ook wel een beetje rust in het beeld.

 

Zo. Alles is fris. Ik ben klaar voor de rest van de dag. Heel tevreden wil ik de deur dicht trekken als ik twee paar oortjes voorzichtig onder het bed door zie sluipen en zachtjes op het bed zie springen.

De ettertjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Marlies
9 jaar geleden

Hahahahhaha! Geweldig! Kleur it is!!!

DM
9 jaar geleden

Pfffffffff. DM

Yolanda
9 jaar geleden

Ik zie het al helemaal voor me!!
Wat kan jij toch toveren met een pen, ik vind het heerlijk om jou blog te lezen...dit doe ik altijd met een smile van oor tot oor:-)

Maak jouw eigen website met JouwWeb