DM is niet blij. We hebben een wc die in onze billen hapt. Er zit dus een scheur in. ik heb al enige ervaring met happende brillen dus ik weet al snel wat er aan de hand is. De bril heeft niet lang meer. Ik ben dus voorzichtig. Ik laat mij niet als een olifant neer ploffen, nee ik doe zowaar rustig. Brilletje moet vervangen worden. Maar dat is even een dingetje. We schijnen namelijk een nogal bijzondere pot te hebben. Wit. Dat wel. Maar het formaat is beetje apart.

 

Googlen leert ons dat nieuwe bril veel, heul veul geld kost. Wordt DM niet blij van. Gaat in protest. Gaat ie niet doen. ik ga wel mee met dat ik het ook niet fijn vind maar denk gelijktijdig, ja, en nu? Opnieuw googlen levert een andere oplossing. Gevonden. Bouwmarkt. Ja hoiiiii. Fijn. Gaat dus wel lukken. Denkt DM.

 

De Gammel. Gamma. Of Praxis. We gaan op Brillenjacht. Praxis heeft het niet. Niet de goede. Want ja, je poezelige billetjes moeten wel een klein beetje verwend worden. Als je zit, dan moet ie wel echt….zitten. Toch? Niet goed dus. Toch de Gammel. Ja hoor. Twee prachtige exemplaren. Mooi wit, we doen die. Niet te simpelste, maar wel een beetje knap. Zielsgelukkig over onze vangst sjezen we naar huis waar DM vlijtig de eerste bril monteert. Nou ja. Gekkenhuis. Wat een pracht. Super goed. Onze muis-met-kaas-bril verdwijnt naar de container. Daaaaaag muis met kaas. We zijn volwasssen geworden, een Brave Saaie Witte Degelijke Bril. Zucht. Saaaaaaaaaaaai. Dat dan weer wel.

 

DM is blij. Helemaal in zijn hummetje stuift ie vrolijk fluitend de trap op. Vijf minuten later brult ie mijn naam. “Kaaaaaaaaaaaaa”.. Geschrokken stuif ik ook de trap op, hart bonkend in mijn keel.  Ik denk minimaal dat hij zijn arm er af gehakt heeft.  Al vloekend en tierend tref ik hem aan, op de grond, de wc bril half hangend op de pot.

DM gromt. “Hij Past Niet”. Toch een speciale maat dus. Ik breng gelijk de sneue wcbril die niet met het feestje mag mee doen terug, vertel waarom hij terug komt en het meisje bij de Gammel schiet in de lach.

“Ja niet handig he”.  Zegt ze. Die moet je echt bestellen en die zijn inderdaad duur. Als ik thuis kom heeft DM zich nog niet gewonnen gegeven. Hij zit druk te zoeken en te mopperen.

‘Ik koop nog liever een complete nieuwe pot inclusief bril dan dat ik dit ga doen. “

Briesend surft hij allerlei sites af. Ik zwijg wijselijk.

 

Daags erna komt DM thuis. Hij heeft een complete set gevonden. Hij weet nog niet wat het nu moet worden. Ik roep heel zachtjes dat het ook veel tijd gaat kosten. Want je moet slopen. Breken. En de tegels van de muur. En de tegels van de vloer. Had ik al verteld dat ik verbouwingen haat?  Hij kijkt me aan. Binnen 1 dag hebben we een hele mooie nieuwe toilet bril. Er zit nog net geen fluweel op, maar hij zit toch lekker……

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.