Ik ben net de overwinningsdans aan het doen bij een vriend van ons omdat ik gewonnen heb met hartenjagen als DM zijn telefoon piept. Onze buurvrouw van twee huizen verderop. Waar we zijn en of we al snel naar huis komen. DM geeft mij zijn telefoon dat ik maar even moet antwoorden. Ik antwoord dat we wel snel naar huis komen maar er nog niet zijn. Of het heel ernstig is.

 

Er zit zeker een meter dikke spin in haar keuken en ze durft de keukentafel niet af. We liggen snikkend van het lachen bij het plaatje wat dat oplevert maar ik weet ook dat het voor onze buurvrouw zwaar serieus is. Doodsbenauwd. DM appt nog even duivels terug dat we ondertussen 112 hebben gebeld en dat die onderweg zijn en dat wij er zo aankomen.

 

We lopen lachend terug naar huis. DM zegt dat ik het maar even moet regelen. Hij gaat bovenop spinnen staan, zijn versie van netjes opruimen en dat mag niet van mij. Spinnen zijn nuttige dieren, net als hommels en zelfs wespen probeer ik te redden met een glas en papiertje als die binnen zitten.

 

Onze buurvrouw doet de deur open, verhit gezicht, het is geen grapje. Eerst zien we hem niet, ik zie vooral een container binnen staan met schoenen erop zodat ze hem wellicht toch had kunnen doodslaan en de verfrommelde plek met tafelkleed waar onze buurvrouw echt op gezeten heeft. Ik lig in een deuk maar natuurlijk gaan we dat proberen op te lossen.

 

Eerst zoeken waar ie nu is. Hij zat in de gordijnen. Nu niet meer. Oei. De paniek slaat weer toe. Buurvrouw zoekt een veilige weg achter in de kamer terwijl DM en ik proberen te vinden waar dit agressieve serpentje zich bevindt. Na wat schudden en duwen schiet er inderdaad iets zwarts met lange poten onder het gordijntje vandaan en hij is ook geschrokken. Ach gos. Dat beest vraagt hier ook niet om. Hij valt op het aanrecht waar ik een leeg potje van Hak zie staan, dekseltje eraf en proberen te vangen. Eerste poging mislukt waardoor spin nu van het aanrecht op de grond valt, zijn gympies in vet en er van door gaat. Mijn buurvrouw volgt het verhaal gespannen en slaakt een gil. DM ziet kans om het potje boven op de spin te zetten en ik mag het afmaken.

 

Ergens een kartonnetje vandaan getrokken en hup hij zit goed gevangen. Dat ik de spin, die inderdaad wel een beetje groot is – het potje kan er maar net overheen-  daarna nog lachend even laat zien aan buurvrouw wordt met luid gegil afgeweerd en de angstige vraag volgt waar ik hem dan nu  in vredesnaam heen breng.

 

Eerst wil ik hem in de tuin zetten maar dat wordt niet bijster gewaardeerd, andere buurvrouw  vindt het misschien toch ook niet zo sympathiek als ik hem daar lief in de tuin wil neerzetten dus ik loop uiteindelijk maar naar de overkant van de straat - in de hoop dat de witte streep in het midden een psychologische drempel zal zijn om terug te wandelen-  en zet hem in de tuin bij de tandarts waar niemand woont en waarvan ik dan maar hoop dat ie nu braaf in de tuin blijft. Zijn spinnen eigenlijk territorium dieren? Of leven ze stiekem samen.  Ik denk het wel he. Grijns.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb