Goede voornemens

Dat vind ik zo suf. Goede voornemens. Die heb je niet, die voer je meteen uit. Je gaat toch niet besluiten dat je per 1-1 gaat stoppen met roken, drinken of snoepen? Of dat je per 1-1-2017 weer gaat sporten? Dat is gedoemd om te mislukken. Je neemt je iets voor ter plekke en dat doe je dan. Klaar. En als je het niet doet, baal je van zelf maar had je in ieder geval geen datum gesteld waarop je de man met de hamer in de verte zag aankomen. Gewoon Doen.

 

Ik hoor (soms) om me heen dat mensen zo graag wat rustiger willen worden. (ik kan er ook wel iets van gebruiken:)) Mindfullness. Zen. Genieten van de kleine dingen. Dat genieten van die kleine dingen, dat kan ik wel héél goed. Dat mindfullness, hmmmm…Ik weet wel hoe het moet hoor.

 

Tenminste, een beetje dan. Maar ik heb echt het geduld niet om die rozijn op mijn tong te laten liggen en te laten rollen, en voelen en proeven. Chapeau voor de mensen die het wel kunnen maar ik doe het denk ik liever op mijn eigen manier. Als je nu denkt; waar heb je het in vredesnaam over met die rozijn, google maar eens op rozijnenoefening en mindfullness. Echt de moeite van het lezen maar ik slaag in de uitvoering niet zo goed..... Voor ik het weet is ie weg, die fijne rozijn, op, ergens afdalend tussen slokdarm en maag. Ja Kaatje, dat noemen we gedachteloos eten, en dat is niet goed.

 

Maar waar -minfullness- het ook over gaat is, is bijvoorbeeld buiten lopen en niet je gedachten alle kanten op te laten schieten, dat je bijvoorbeeld de was nog moet doen, dat je je boodschappen nog moet halen…dat dus niet. Maar wel dat je kijkt naar de blaadjes aan de bomen en dat je ZIET dat ze bruin verkleuren en dat ze naar beneden dwarrelen. Hier, op dit moment. En niets meer.

 

Ik heb mijn eigen huis-tuin-en-keuken-tip. Ga soep maken. Verse Soep ja. Niet uit een pakje. Niet poedertje, water hup klaar. Nee, Echte Soep. En snij je eigen groenten. Dus niet luiewijvenkost door het kant en klaar gesneden te kopen. Nee zelluf zelluf zelluf snijden. Snij die rottige pompoen met die harde kost waarvan je eigenlijk denkt “ik flikker dat ding zo in de kliko omdat ik er niet doorheen kom met die-bijna-waxlaag er op, leef je uit met je hakbijl door de knoflook kort en klein te meppen, snij die kneiterharde winterwortelen die je echt kracht kosten om er door heen te komen, rasp die bieten zelf, of snij ze en kijk daarna verwonderd naar je handen alsof je iemand net vermoord hebt.

 

Wedden dat je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken? En je hebt nog lekkere soep ook. Super gezond, heeeeeeeeel veel verse groentjes dus weer iets om trots op te zijn zelluf gedaan, zelluf gedaan, gezond en ook nog eens super functioneel….

 

Dan de laatste tip, en dan stop ik er voor dit jaar mee…Als de rozijnen niet werken, als soep maken ook niet helpt……..Neem twee muisgrijze katten die je niet bezwijken als je eenmaal op je dikke derriere gaat zitten (ja ik heb het over mijzelf). Je Moet blijven zitten, alles binnen handbereik, en zo niet dan heb je vette pech en moet je toch blijven zitten.

Je moet wel tot rust komen anders krijg je twee super verdrietige blikken. Echt waar, geloof me, ze kunnen echt verdrietig kijken.

 

Ik kan dat tegenwoordig eigenlijk best heel goed. Steeds beter.

 

 En als we het dan toch over goede voornemens hebben wat ik eigenlijk zo dom vind dat ik er niet aan mee doe. Vooruit, ik ga er toch eentje doen voor het komend jaar. 

Dat met die grijze beestjes, zitten, knuffelen en rustig zijn  (en dit ook met de anderen katten ook maar deze twee hebben klitteband op hun pootjes)ga ik Nog Meer doen.

 

Nog meer knuffelen, nog meer liefs ontvangen. En dan kan ik dus ook heel veel geven. Aan iedereen. Mindfullness of niet. De wereld heeft meer liefde nodig .

Reactie plaatsen

Reacties

Anita
7 jaar geleden

Hij is weer top Kaat.........?

Maak jouw eigen website met JouwWeb