Er brandt een lampje in mijn dashboard. Ik moet tanken. Mooi, kan ik gelijk koffie halen en naar het toilet voor ik halverwege ontplof omdat ik onderweg niets meer tegen kom. Ik sta nog even te kletsen met de dame achter de balie omdat ik hier tegenwoordig een sleutel nodig heb om naar het toilet te gaan. Er maakt iemand gebruik van het toilet dus ik moet even wachten. Koffie moet dan ook maar even wachten want die drink ik onderweg op. Ik wacht even vlak voor de balie maar het duurt me te lang. Ik gebaar naar de dame achter de balie dat ik alvast naar het toilet loop dat hier achter het tankstation zit, aan de buitenkant. Ik kom de dame vanzelf tegen, lijkt mij.

 

Ik sta nogal wortel te schieten als na vijf minuten nog steeds niemand te zien is. Ik kan haar toch niet gemist hebben? Nee, zo groot is hier nu ook niet. Ik drentel een beetje heen en weer. Zeker weer tien minuten verder begin ik een beetje te balen. Hallo. Hoe lang heb je nodig voor een toilet?? Zelfs met de verschillende gebruiks mogelijkheden voor een toilet lijkt me een kwartier toch een beetje bizar, de minuten geteld die ik binnen al heb staan wachten en ook nog nota bene heb staan tanken. Ik loop terug naar binnen in de overtuiging dat de dame allang vertrokken is.

 

Ik krijg een verontschuldigend gebaar van de dame achter de balie. Deze mevrouw komt elke dag en heeft inderdaad nogal lang werk. Ik sta echt met mijn mond open. Lang werk. Elke dag?? Wat doe je dan in vredesnaam op dat toilet? Duh. Ik krijg allerlei plaatjes in mijn hoofd. Is ze wel alleen? Ja ze is alleen. Elke dag?? je verslaapt je toch niet elke dag? je gaat toch niet elke dag uitgebreid “gezellig”op een tankstation je boekje/krantje zitten lezen op je dooie gemak? Ik snap er echt niets van.

 

De dame achter de balie kijkt mij wat vertwijfeld aan.  Ze vermoedt dat ze van Texel afkomt en geen zin of tijd maakt om uit haar bed te komen en daarom hier misschien haar complete toilet staat te maken. Nee. Dit meen je toch niet echt? ik zie nu iemand voor me die compleet met fohn en krultang haar haar staat te doen. Inmiddels zijn we weer vijf minuten verder en ineens hoor ik een klik van achter de balie dat er iemand is gaan tanken.

 

Ik draai me om, om te kijken wie er staat te tanken en de dame achter de balie zegt, ja, dat is haar. Ze staat te tanken. Ik mompel nog zoiets als dat deze dame wel heel sympathiek is om eerst te gaan tanken en dan de sleutel terug brengten maar dat geeft ook niet, er mankeert niets aan mijn benen, kom op, ik kan hem ook halen. Ik loop naar buiten en glimlach de dame tegemoet, toch wel erg nieuwsgierig hoe en wie dit dan zal zijn en of ik een spoor kan ontdekken wat ze nu gedurende dik een kwartier daar doet. Of nog langer. Ik was er niet helemaal bij.

 

Het is een mooie vrouw, prachtige kleding, mooie bos met haar en goed verzorgd. Jammer alleen dat ze met het opdoen van haar make-up ook niet even een stralende lach op haar gezicht heeft geplakt. Ze vindt het duidelijk geen prettig idee dat ik heb staan wachten op haar, en glimlacht niet terug. Wat jammer. Het zou haar zo veel mooier maken. Ik huppel naar het toilet, ongelooflijk nieuwsgierig of ik er nog achter kom wat ze daar nu echt doet.

 

Als een sherlock Holmes snuffel ik het halve toilet bij elkaar. Inderdaad. Tandpasta geur, parfumgeur, water gespetter overal. Gekkenhuis. Zou ze dat echt elke dag doen?? Spoor je toch niet?? Je kunt ook gewoon je wekker een kwartiertje eerder zetten. Of zou ze vluchten omdat ze betrapt werd door de vrouw van haar minnaar. Ik lig nu helemaal in een deuk om mezelf. Tuurlijk niet. Elke dag?? Zou wel erg dom zijn. Van de vrouw die het spul betrapt dan. Wel grappig idee. Nee dit is een dame die misschien gewoon een beetje lui is of heel slecht haar bed uit kan komen. Aaaaahhhhhh. Lampje. Dat is ook de reden waarom ze net niet zo blij keek. Ze start gewoon slecht op en ik heb haar ritueel verstoord. Niks mis mee. Excuus. Neem me niet kwalijk. Hoe durf ik. 

 

Tip van de dag. Doe net als ik, neem nog een koffietje, zet de muziek heel hard en bler vooral mee. word je heel vrolijk van. Tenminste. Ik wel. Daaag mevrouw van Texel. Denk ik.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.