Blub

Het water staat een beetje laag in het aquarium en ik mik er even een liter of twee bij. Ons aquarium is niet heel groot, hooguit 34 liter of zo maar toch, die twee liter water, je zult het maar nodig hebben. Ik zie onze goudvissen blij heen en weer zwemmen met deze onverwachte stroom water. Ik draai me weer om voor een lekker theetje met gemberkruiden en ga aan tafel zitten om nog even wat te werken.

 

DM komt thuis, mikt zijn sleutels op tafel. Ik trek mijn schoenen aan en wil net mijn jas aantrekken want we gaan een hapje eten met de ouders van vriend F als ik een van mijn grijze katten zie kijken naar iets wat valt. Eigenlijk wil ik het negeren maar dat kan ik natuurlijk niet. Ik hurk neer op de plek waar Nyashka verbaasd zit te kijken. Een klein plasje water. Huh. Heb ik nou zo stom dat water er naast gegooid? Ik kijk om hoog. Er druppelt water uit de plank. Plank. Water. Hoe kan dat nou. Ik heb het water toch echt In het aquarium gegooid. Nu kan ik er echt niet meer onderuit. Wat is dit nu weer. DM kijkt me aan. “gaan we?”. Ongeduldig pakt hij zijn sleutels en wil naar buiten lopen. Ik mompel iets en zoek verder, DM komt weer half terug. “Dit doen we straks wel”. Nee zeg ik, dit kan niet, er komt echt ergens water uit maar ik weet niet waar.

 

DM brengt verlichting. Het pompje lekt. Hij blaast er even in en zegt, “Kijk”…. En legt het pompje terug. “Opgelost”. Ik weet het niet. Ik sta er wat vertwijfeld bij. Het water drupt nog steeds uit het hout. Dit kan niet. Dat is niet het pompje. En de snelheid waarmee het water naar beneden drupt vertelt mij dat als we gewoon weg gaan  en over vier uur terug komen, ik niet weet of onze visjes nog water hebben om in te zwemmen.

 

Mijn twijfel wordt gehoord. DM voelt nog eens. Er loopt een klein straaltje water langs de buitenkant van het aquarium. Toch. Lek. Shit. We scheppen beiden om de paar seconden met bakjes water het water eruit totdat we denken dat het voldoende is. Was net de lekkage nog boven in. Nu lekt het helemaal. DM heeft het aquarium zelf in elkaar gezet en kennelijk is de houdbaarheidsdatum van de kit of lijm 16 jaar want zo lang staat ie al keurig aquarium te zijn. Helaas. Echt finaal Lek dus. Helemaal leeg. Maar waar laat je de vissen? Ik heb alleen een hele hoge cilindervaas van glas, maar dat is echt zielig. Ze moeten dan als een soort kolkje naar boven en naar beneden zwemmen omdat ie heel smal en hoog is. Niet dus.

 

Nog een gifgroene vaas waar ze niets door kunnen zien. Ook zielig. Sjeetje. Wat nu. Ik ontdek in de krochten van mijn keukenkastje een vergeten ovenschaal met deksel. Nou dat is het ook niet. Maar het is iets. Alleen, pompje kan er niet in, dus sateprikkers er in en deksel er boven op zodat er wel iets lucht in kan komen en onze schatjes er met hun tedere nageltjes niet de vissen uit kunnen hengelen. Wat dat doen mijn schatjes. Rovertjes als het zijn. Het moet maar even zo al is het niet handig.

 

De dag er na zitten de visjes er nog wel in. Niet eruit gehengeld maar ze hangen lusteloos op hun kop in de glazen ovenschaal. Shit. Dit gaat niet goed. die gaan dood zo. En ja, het zijn vissen, maar ze zijn wel leuk he, dus ja, wat nu. Ik moet hier iets mee. Buurvrouwen hebben niets, ik stroop de halve buurt af voor iets van glas wat hoger of iets meer ruimte heeft. Bel vriend C. Ja die heeft iets van een vissenkom. Ach gos. Vissenkom. Rond? Ja. Dat is best zielig, maar ja, voor nu misschien toch een oplossing. Ik roep dat hij de koffie maar klaar moet zetten en spring op mijn fiets. Alles voor de vissen.

 

De koffie staat klaar. De vissenkom is net zo groot als mijn twee handen tegen elkaar. Ik zucht. Er past net 1 vis in. Veel te klein. Niet goed. koffietje is heerlijk maar ik moet verder. ik stap weer op mijn fiets en krijg een lumineus idee. Tupperware. DE oplossing. Tante Hema heeft geen tupperware maar wel Curver bakken. En die zijn groot. Hehe. Vijf minuten later zie ik mijn bolle-oog-vissen weer wat blijer zwemmen. Pfftttt. Plastic is soms toch wel handig. Inmiddels doet het aquarium het weer maar die bak, ik raad het iedereen aan. Multi-inzetbaar. Zelfs voor vissen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.