Na een avondje gezelligheid lopen we terug naar huis. Het een puinhoop in de binnenstad. Alles ligt om, je kunt niet normaal oversteken. In het kader van de gevelreiniging zijn veel pandjes en gevels hersteld of mooier gemaakt er is 1 pand vrijgekomen waar hard gewerkt wordt om het allemaal klaar te krijgen voor de hernieuwde opening. Er staat een wit busje voor met twee mannen die een beetje hulpzoekend om zich heen kijken.

 

Wij lopen net langs en ze willen ons iets vragen maar ze willen ons niet aan het schrikken brengen. Met veel omhaal en geruststellende handgebaren vraagt een van de mannen, een stevige gast,  ons of het goed is dat hij iets vraagt.  Natuurlijk. Het zijn twee buitenlandse jongens die redelijk goed Nederlands spreken.

 

Waar ze bier kunnen halen. Wij wijzen achter ons, daar zit Flow, daar is bier te halen. Daar is een bar. Nee. Dat was niet de bedoeling. Het moet mee in het busje. Wij vragen niet verder, we gaan er blind vanuit dat ze niet met drank op gaan rijden. We proberen uit te leggen hoe ze het snelst bij de supermarkt aankomen maar dat valt in deze stad op dit moment niet mee. Alles is opengebroken en we moeten het omslachtig en ingewikkeld uitleggen.

 

Als ze het enigszins begrepen lijken te hebben, na al wijzend,  gebarend en nog eens uitleggend rijden ze gelijk met ons op zodat we het eerste stukje, ook al omdat alles openligt en je toch niet kunt doorrijden, een beetje kunnen sturen en begeleiden van afstand. Alleen is de weg nu nog verder opgebroken dan dat wij al dachten. Aan het eind  van de straat kun je niet meer netjes de bocht om, er staat een bord,  het lijkt alsof de weg hier stopt. We snappen allebei dat ze het niet meer begrijpen. Complex. Sorry mannen, normaal gaat het makkelijker.

 

We zien het busje langzaam op de stoep rijden, komt uiteindelijk tot stilstand. een sliert van andere verwarde auto's achter hen. Ook niet goed wetend wat ze nu moeten. We komen aan lopen maar terwijl wij ze langzaam de stoep op zien rijden in een poging te oriënteren gaat er een motorpolitieagent ons voorbij en rijdt met gezwinde vaart en elegantie die een motorrijder kan hebben, naar het busje toe. Die ziet natuurlijk een vreemd kenteken, staat stil op een vreemde plek, hij houdt ze  staande. ze moeten uitstappen. Tegen de tijd dat wij naast het busje staan zien we de gasten met een brede grijs wegrijden en zwaaien. Achter de politie motormuis aan.Keurig voorbij het bord rijdend, dat kan toch wel.

 

Geëscorteerd naar de supermarkt door de politie om bier te halen.

Mooier kun je het niet bedenken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb