Ik hobbel de markt over, ik ga lekker verse groentensoep maken. Na alle hectiek van afgelopen week heb ik ernstig behoefte aan gewone lekkere suffe super gezonde soep. We naderen het einde van de schoolperiode die bij ons altijd ongelooflijk hectisch is. Complete families komen binnen in ons kleine winkeltje inclusief kindertjes in kinderwagen, vaak vergezeld van oma en oma,  omdat iedereen vakantie heeft en dus gezellig mee komen kijken hoe de trots van de familie in een koksbui, overall  of tandartsjasje gehesen wordt, om daarna ook nog op de foto gezet te worden zodat de hele wereld via social media kan meegenieten dat het kind nu echt volwassen wordt.

 

Dat is echt heel erg leuk, meestal zijn de ouders de grootste stagnatie. Kijken bezorgd toe hoe hun pukkelige zweterige lieveling onwillig zijn gympen uitschopt en in een veel te grote overall moet springen, die ze overigens ook nog negen van de tien keer verkeerd om aan trekken. Ik lig meestal compleet in een deuk, maar deze gasten laten zich overwegend zonder morren door mij omhoog helpen en ik laat ze zich zelf lekker groot maken om in te schatten hoe lang ze met deze overall kunnen doen zonder dat ze echt zwemles nemen (in de overall) . We hebben het dus druk, naast onze winkelfunctie in deze tijd draaien we achter de schermen natuurlijk ook de “normale”orders,al zie je dat niet aan de voorkant.

 

Eind van dag is er dan niets lekkerders dan een verfrissende plons in dat zoute water waar ik zo van opknap en als we dan ook nog de mazzel hebben met het weer van deze week kunnen we zelfs op het strand eten. Wat een vakantie gevoel. Dat duurt misschien maar twee uurtjes, maar het maakt zo het verschil.

 

Vandaag is het zaterdag en ik ben blij dat ik een lieftallige kapper vond die mijn pruikje weer een beetje in de stekels kan krijgen zonder dat ik elke morgen mijzelf verbaas en ergernis aan dat vreselijke piekende pluizende hoofd. Op de markt is het druk, het is prachtig weer, het wordt al snel weer warm dat kun je nu al goed voelen.

 

Ik verlekker me aan de uitgestalde groenten, courgette, selderij,  tomaten, prei, uien knoflook. Dat is een mooie basis. Twee zakken vol met vers fruit en groenten en geen mogelijkheid meer om bloemetjes mee te nemen. Hm. Die moeten dus even wachten tot vanmiddag. Ik zie ook weer bolchrysanten. Die stonden er een maand geleden ook al, maar dat is voor mij de eerste serieuze aanduiding van de herfst. Die mogen dus pas eind augustus/ begin september ons huis vrolijk maken. Ik kan ze alleen niet meer mee nemen. Ook die moeten wachten.

 

Thuis maak ik een super lekkere cappuccino en snij de groenten. Als de soep lekker staat te pruttelen en de geur ons huis zo’n heerlijke “ditismijnhuisje”  geur geeft ga ik met mijn boek en koffietje zitten. De grote katten liggen onder de olijfboom in de schaduw. Onze kleine grijze muizen strijken met hun lijfje langs mijn benen, en 1 nestelt zich op mijn schoot. Zucht. Het leven is goed.

Reactie plaatsen

Reacties

Anita
8 jaar geleden

Hij is weer gaaf Karin! Je kunt het vakantiegevoel heel goed beschrijven, het kan um echt in de kleine dingetjes zitten.