Mes scherpe messen

Iets met scherpe messen en AH. Ik ben net te laat om het hele bericht te horen maar vul het zo in als je altijd doet als je een bericht niet compleet hoort. Nee dat hoorde ik vast niet goed. Ik ben benieuwd naar het echte bericht maar ik hoef niet lang te wachten voor het hele bericht. Twitter en facebook ontploffen zowat over het bericht dat de (zegelspaaractie waarbij je voor een luxe messenset kon sparen) messen van AH te scherp zijn. Te scherp?? Ik ben nu echt in de war. Een mes kan toch niet te scherp zijn?? Duh.

 

Resume. Je gaat dus je hele ziel en zaligheid leggen in het sparen van zegeltjes. Dan leg je er naar het schijnt een godsvermogen tegen aan om die dingen te sparen, vervolgens ga je die zielsgelukkig ook weer voor een godsvermogen halen  en als je dan snijdt, snij je je halve vinger af omdat je niet meer weet hoe je moet snijden??

 

Want dat zeggen ze. We zijn zo verwend dat we niet meer goed weten hoe we met messen moeten omgaan. We kopen allemaal kant en klaar gesneden groenten (ik ook ja) en weten dus niet meer dat we dat mes niet in onze eigen vingers moeten zetten. Gekkenhuis. Echt wel.

 

Ik koop inderdaad ook voorgesneden groenten omdat ik nogal lui aangelegd ben, of nou ja, misschien niet lui, maar het scheelt tijd dat niet zelf hoeven snijden, maar ik weet toch nog wel hoe ik dat mes vooral Niet In Mijn Eigen Vingers ga zetten.

 

Mini onderzoek wijst bovendien nog niet uit dat het landelijk is, vooralsnog komen de meldingen vooral uit Amsterdam. Hmmmm. Het is te kort door de bocht om te zeggen dat Mokummers dus niet kunnen snijden of zou dit zijn omdat dat zij graag onderdeel zijn van de zegelmutsenclub??  Ik bedoel sparen om het sparen, kopen omdat je die zegels dan toch maar hebt liggen en dan tot de verbijsterende conclusie komen dat messen scherp zijn. Wauw. Enige bezoekjes aan een gespecialiseerde trauma therapeut zijn hier wel op zijn plaats.

 

Messen HOREN scherp te zijn………. Als ze niet scherp zijn sta je een lekkere biefstuk te molesteren tot een soort gehakt wat lang niet zo lekker meer smaakt dus ja, ik hou wel van scherpe messen.

 

Ik hou alleen niet zo van snijmachines, daar heb ik een iets minder leuke ervaring mee. ik zal jullie de bloederige details besparen maar ik was nog jong, werkte in een slagerij met een allerliefst en gezellig vriendinnetje waar ik de grootste lol mee had en ik moest lever snijden voor een klant. En lever, met spekjes inderdaad, moest je wat dikker snijden omdat de plakken anders compleet uit elkaar vielen. Ik had m dus iets dikker gezet dan wanneer je hammetjes moest snijden. Zo’n fijn super scherp blad, je voelt het niet he. Zoef. Plakje van mijn duim.

 

Ik had er niet zo heel veel last van, want hoera lekker scherp maar het was toch niet helemaal jofel. Kaatje dus naar het ziekenhuis met de chef. De Chef. (ken je die voorstelling van Wim Sonneveld over de Chef…zo eentje dus) Een grote forse man van dik 2 meter lang, en bijna net zo breed. Ik hoorde een dikke plof en zware knal. De man was mee voor mijn geruststelling maar kon de aanblik niet verdragen van mijn sneue duim ( ok, ik was nieuwsgierig wat nu wat was in mijn open liggende duim en ik kreeg uitleg van de dienstdoende arts) en de Chef ging in vol ornaat onderuit. Echt een geruststelling.

 

Het is allemaal goedgekomen. Ik heb de tien jaar er na nog elke winter kunnen vertellen wanneer er sneeuw kwam, want het bleef een behoorlijk naar plekje, inmiddels was ik bijna vergeten dat het inderdaad ooit een keer gebeurd is. Maar door dit nieuwsfeitje borrelt het weer even naar boven, dit verhaal over de Te Scherpe Messen bij AH, ik vind het hilarisch.

 

Ik ga straks lekker een stoofpotje maken met rundvlees, en dat moet ik dan in allemaal fijne kleine blokjes snijden. Met een heel fijn klein mesje. Super scherp….

Rating: 4 sterren
3 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Yolanda
8 jaar geleden

Super geschreven! Is toch echt te gek voor woorden. Een mes die te scherp is klinkt als een chocoladereep die te lekkerr is?